четвер, 1 вересня 2016 р.

Шумоізоляція арок

      Шум деяких елементів підвіски є сильним подразником для любителів послухати музику в автомобілі. Вирішенням цієї проблеми є шумоізоляція колісних арок автомобіля. Справа в тому, що колісна арка - це якраз те місце, за допомогою якого в салон проникають відбиті звуки роботи підвіски, двигуна і.т.п. Крім основного призначення шумоізоляція арок збільшує антикорозійний захист даного елемента кузова. Адже саме днище і арки автомобіля найчастіше піддаються негативному впливу зовнішніх факторів.
      Шумоізоляція автомобільних арок можна проводити всередині або зовні. Автолюбителі, які цінують якісну акустику, вважають за краще проводити комплексну звукоізоляцію - це найоптимальніший варіант. Для шумовий ізоляції арок своїми руками, потрібно небагато: бажання, резінобітумной мастика, шумоізоляційний матеріал, валик, кисті, рукавички і тепле сухе пору року (сухий опалювальний гараж). Внутрішня шумоізоляція автомобільних арок майже не відрізняється від шумоізоляції салону, тільки в цьому випадку краще брати потужні виброизолирующие матеріали, які надають жорсткість металу. шумоізоляція арок
      Відмінні ефект дають віброізоляційні пластини, правда їх потрібно прогрівати і ретельно прокатувати. Зверху виброизолятора клеїться шумоізолятор, і оскільки арки мають складну вигнуту форму, то краще застосовувати спінений каучук. Цей матеріал має різну назву, але, в загальному, це один і той же шумоізолятор. Спінений каучук дуже легко клеїться, і працювати з ним простіше, ніж з іншими аналогічними матеріалами. Завдяки своїй гнучкості і м'якості, він добре приймає і тримає форму. Процес шумоізоляції може проводитися і повстяними матами, які слід укладати вже зверху встановлених виброизолирующих матеріалів.
Процес зовнішньої шумоізоляцііколесних арок передбачає обробку арки з боку колеса. Для більш надійного захисту слід встановити підкрилки, які закриють арки і захистять їх від впливу дрібних твердих частинок (пісок, камінчики тощо), а також проникнення сольових сумішей та інших агресивних рідин.
Більш сучасні підкрилки автомобільних арок відрізняються відмінною міцністю. Найчастіше їх роблять з сучасних полімерів або склопластику, тому вони відмінно захищають автомобіль від механічних пошкоджень і корозії. Варто відзначити, що зовнішня шумоізоляція колісних арок відмінно глушить шум від коліс.
     Процес шумоізоляції досить простий. Спочатку колісні арки промивають, ретельно висушують, гарантують, фарбують, а потім приклеюють Віброізоляційний матеріал з боку підкрилки колеса. Матеріал слід прикатать до поверхні дуже щільно, щоб не виникали дрібні повітряні прошарки. Зверху все покривається противошумной антикорозійним складом. Підкрилки колісних арок обробляють аналогічним способом.
Не варто забувати, що без підкрилок вся дорожня бруд потрапляє безпосередньо на поверхню арок, тому в необхідність такого захисту немає ніяких сумнівів. Також варто відзначити, що весь процес шумоізоляції повинен проводитися виключно в суху погоду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.