четвер, 1 вересня 2016 р.

Установка автомобільного підсилювача

Установку автомобільного підсилювача починають з вибору місця. Для багатьох початківців, найбільш популярним способом є установка підсилювача на спинку заднього сидіння. Однак при складному сидінні така інсталяція призводить до неминучої навантаженні на проводку. При виборі прихованого варіанти установки найчастіше використовують місця за задньою полицею, під сидіннями, в нішах або за обшивкою багажника. При установці підсилювача слід враховувати наступні нюанси:

1. Кріплення може бути не жорстким, але досить надійним.

2. Щоб уникнути виникнення земляних петель і появи наведень, на метал кузова підсилювач не кріпляться.

3. У разі прихованої установки, коли корпус підсилювача замикається в замкнутому просторі, слід продумати способи охолодження.

4. При виборі місця важливо враховувати можливість вільного доступу до органів управління і вбудованим запобіжників.

Особливе значення при підключенні підсилювача має якість проводів і їх правильна прокладка. Силову проводку прокладають до споживача від акумулятора. Щоб виключити ймовірність короткого замикання, кабель, в місцях де він проходить через метал, краще захистити втулками. При виборі поперечного перерізу кабелю живлення рекомендується звернути увагу на варіанти, які мають як мінімум 10 кв.мм на кожні 50 А вбудованих запобіжників. Для силових кабелів передбачається установка запобіжників відповідного номіналу або автоматичного переривника. Варто звернути увагу і на метал, який використовується для виготовлення кабелів. Для силової проводки найкраще підходить мідь з більшою питомою провідністю, ніж, наприклад, більш бюджетний алюміній. установка підсилювача

Для попередження можливих проблем з наведеннями ( «фоном») акустичні або міжблочні кабелі прокладають на великій відстані від силових кабелів і штатної електропроводки автомобіля. У деяких міжблочних проводів є спеціальне маркування напрямки, яка вказує стрілкою сторону, де екран кабелю спаивается з сигнальної землею.

Після укладання проводки, її слід підключити. Це краще робити з використанням якісних обтискових клем і наконечників з антикорозійним захистом. Споювання для цього випадку не використовується, оскільки воно значною мірою схильне окислення. Для забезпечення правильного харчування, слід приділити увагу контакту. При рекомендованому перетині силових кабелів і відсутності втрат в з'єднаннях, застосування додаткового конденсатора, як правило, не потрібно.

Після установки і підключення підсилювача його необхідно налаштувати. Більшість підсилювачів мають основні та доступні для призначеного для користувача керування функції. До них відносяться режими роботи, рівень сигналу, частотні фільтри та інші. Налаштовуючи рівень сигналу акустичну систему краще не перевантажувати, щоб згодом не «спалити» динамік. Фільтри дають змогу обмежити частотний діапазон акустичної системи. Їх завжди налаштовують, щоб підвищити якість звуку і збільшити термін експлуатації динаміків. Таку настройку зазвичай пропускають, якщо система оснащена процесором або іншим джерелом, які вже мають вбудовані частотні фільтри.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.