четвер, 1 вересня 2016 р.

Особливості біксенона

Биксенон, як і ксенон, являє собою газорозрядні тип лампи. У простому наближенні - це скляна колба, що наповнена інертним газом. Коли між електродами проходить струм, газ починає світитися. За допомогою відбивача фари, світло прямує вперед, освітлюючи необхідні об'єкти на дорозі.

Можна виділити такі основні переваги газорозрядних ламп:
• спектр світла близький до природного освітлення;
• краща видимість, в порівнянні з галогенними лампами;
• великий ресурс;
• високий рівень ККД дозволяє не витрачати енергію акумулятора на нагрів навколишнього простору, як у випадку з традиційними фарами;
• відсутність нагріву на фарі не дозволяє засихати на ній сміття або бруду.

Назва «біксенон» з'явилося завдяки здатності таких ламп перемикатися між декількома режимами освітлення. В межах фари, електромагніт може міняти положення цоколя лампи, тим самим змінюючи інтенсивність світіння.

Що врахувати при виборі біксенона

У загальному випадку досить відкрити каталог біксенона і підібрати вподобаний цоколь. Але краще все-таки врахувати технічні характеристики не тільки нової фари, а й вашого автомобіля. При виборі біксенона важливо врахувати:
• потужність. Велика потужність має на увазі істотне зростання ціни;
• наявність «тонкого» блоку розпалювання. Він контролює ряд параметрів газового розряду, покращуючи загальну якість роботи;
• колірну температуру. Колір світіння може починатися з жовто-золотистого (3000 ° К) і закінчуватися блакитним (8000 ° К). Кожен колір має свої переваги і недоліки. Найбільш оптимальним вважається м'який білий колір (5000 ° К);
• поєднання електроніки автомобіля і нових ламп. Якщо бортовий комп'ютер машини заточений на галогенні джерела світла, при установці біксенона він може видавати помилку. Вирішується установкою спеціальної «обманки».

Газорозрядні лампи варто вибирати, озираючись на якість продукції і наявність сервісного центру виробника в найближчій окрузі. Також варто подбати про правильному напрямку променя світла отбіксенона. В іншому випадку, ви можете зліпити інших водіїв, створюючи аварійну ситуацію на дорозі.

Порівняння ксенону і біксенона

Ксенон і біксенон мало чим відрізняються. Принцип їх дії однаковий, рівень світіння також не ідентичний. Основна відмінність - це можливість біксенона перемикатися між декількома режимами освітлення (ближній, дальнє світло). Ксенон широко використовується на автомобілях представницького класу. На машинах, де немає роздільної оптики - біксенон. З огляду на свою універсальність, ціна на біксенон трохи вище, ніж аналогічні ксенонові фари.

Газорозрядні лампи мають велику яскравість, надійність і споживають менше енергії в порівнянні з традиційними автомобільними фарами. Правильно налаштований біксенон забезпечує безпрецедентний рівень безпеки на дорозі, завдяки своєму яскравому і природного освітлення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.