четвер, 1 вересня 2016 р.

Доводчики стекол автомобіля

Доводчики стекол автомобіля або як їх називають фахівці модулі руху авто стекол в одному напрямку - це пристрої, які являють собою автоматичні почергові механізми, які виконують підйом стекол транспортного засобу при його постановці в режим охорони.

Види доводчиків стекол

Існує два основних види доводчиків стекол автомобіля - це простий і багатофункціональний.

Так, функціональні можливості простих доводчиків стекол автомобіля полягають в піднятті стекол при постановці авто в режим охорони.

У той же час, багатофункціональні доводчики можуть виконувати такі функції:

1. Закриття-відкриття стекол згідно заданою схемою.

2. Можливість управління кількома стеклами.

3. Автоматичне закриття стекол при постановці автомобіля в режим охорони.

4. Автоматичне повернення стекол в початкове положення при знятті автомобіля з режиму охорони.

5. Автоматичне блокування кнопки електро-підйомників стекол в режимі охорони.

6. Виконання відкату при взаємодії автомобільного скла з перешкодою.

7. Автоматична настройка контролера для всіх видів конструкцій підйомників авто стекол.

Монтаж доводчиків стекол

З кожним роком доводчики стекол автомобіля набувають все більшої популярності серед автовласників. Однак, якщо більшість сучасних автомобілів класу "Люкс" оснащені доводчиками, то власникам машин економ класу доводиться самим оснащувати свої автомобілі цим механізмом.

Слід зауважити, що встановити доводчики стекол зможе кожен автолюбитель володіє початковими знаннями в області найпростіших електричних мереж. Однак, перш ніж взятися за самостійний монтаж доводчиків слід врахувати, що для цього може знадобитися досить багато часу, терпіння і акуратності.

Отже, перш ніж приступити до установки доводчиків, слід розібратися в системі управління склопідйомниками автомобіля. У більшості автомобілів принцип роботи даної системи полягає в наступному: напруга на двигунах склопідйомників коммутируют кнопки. А весь механізм обслуговується всього двома проводами - синього і сірого кольору. При впливі харчування на провід синього кольору двигун склопідіймача піднімає скло, а при впливі на провід сірого кольору - скло опускається.
Доводчики стекол автомобіля
Монтаж доводчика стекол автомобіля, полягає у встановленні головного блока разом з необхідними комунікаціями в двері водія. Монтаж доводчика змінює наявну на автомобілі систему управління стеклами, де напруга комутується на двигун. При монтажі даного пристрою початкова зв'язок переривається, сигнал спочатку надходить в блок доводчика стекол і тільки після цього напруга надходить безпосередньо в двигун склопідйомників автомобіля.

Увага! Після самостійного монтажу доводчиків стекол, необхідно провести перевірку спрацьовування модулів доводчика і автомобільної сигналізації. Адже саме від правильної установки і коректної роботи доводчиків стекол буде залежати збереження майна, яке перебуває в автомобілі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.