вівторок, 30 серпня 2016 р.

Як вибрати якісне діагностичне обладнання для автомобіля

Автомобіль - це складна система, що вимагає періодичної перевірки свого стану і налагодження несправностей. Для цього слід проводити планові та позапланові діагностичні процедури. В даному процесі будь автомайстерні, станції технічного обслуговування або просто автолюбителю допоможе діагностичне обладнання.



Опис і види діагностичного обладнання



Устаткування для діагностики є єдиним способом, який дає найбільш надійну, точну і швидку інформацію про стан автомобіля, наявності або відсутності несправностей в двигуні або інших системах машини. Перед проведенням ремонтних робіт завжди проводиться діагностика транспортного засобу.

Діагностичне обладнання для автомобіля ділиться на дві групи:

1) для дилерської перевірки;

2) для мультимарочного перевірки.

Устаткування першої групи застосовується для діагностики машин різних моделей в рамках якогось одного виробника або якоїсь однієї виробничої групи. Дані пристрої дають можливість отримувати найбільш якісний результат.

Мультимарочного діагностичне обладнання дає можливість працювати з машинами різних марок і моделей. Воно зручно для станцій техобслуговування або автомайстерень тим, що одним приладом можна перевірити безліч автомобілів. Крім цього воно має низку функцій, що забезпечують максимально швидку, точну і якісну перевірку систем машини.



Критерії вибору діагностичного обладнання



Як вибрати якісне діагностичне обладнання для автомобіляПрі виборі діагностичного обладнання для автомобіля слід керуватися наступними критеріями:

1) масштаби організації, для якої необхідно пристрій (великий дилер, автомайстерня, невелике СТО, особисті потреби автомобіліста або підприємства, що має багато машин);

2) ціна (найбільш вигідні за цим критерієм є пристрої на базі ПК або портативні варіанти, а проте крім цього параметра слід звертати увагу також на функціонал приладу);

3) функції (портативні пристрої мають обмежену кількість функцій, а сканери на базі ПК володіють великим функціоналом);

4) виробник (тривалість існування підприємства, якість продукції);

5) відгуки про товар від користувачів.

Діагностичне обладнання для автомобіля є головним елементом процесу перевірки транспортного засобу на наявність або відсутність несправностей. Воно широко використовується як великими дилерами, так і СТО, автомайстерні і приватними власниками автомобілів, даючи можливість уникнути великих поломок і аварій в майбутньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.