вівторок, 30 серпня 2016 р.

Ознаки та причини виникнення несправності зчеплення автомобіля

Когда зчеплення несправне автомобіль починає гірше відповідати на перемикання передач і значно повільніше набирає швидкість. Обороти двигуна збільшуються швидше, ніж загальна швидкість. Це особливо помітно при здійсненні підйому в гору або при початковому старті.

Якщо при включенні зчеплення або наборі швидкості автомобіля механізм вібрує і тремтить, швидше за все, зчеплення зношене або вийшли з ладу його складові частини. Крім цього в зчеплення могла випадково потрапити рідина гідравлічної системи або моторне масло. У такій ситуації диск зчеплення доведеться замінити. Автомобіль необхідно відвезти в майстерню для ретельної діагностики.

Гідравлічні зчеплення можуть оснащуватися окремим резервуаром, призначеним для рідини, або він поєднується з ємністю для наповнення гальмівної рідини. Ця система буває і повністю герметичній (вся інформація докладно описана в керівництві з експлуатації автомобіля).

Рідина зчеплення необхідно перевіряти хоча б один раз на місяць і перед поїздкою на великі відстані. Коли рідина зчеплення доводиться часто доливати, це говорить про можливий витік в системі. І все ж точну причину встановлять на станції технічного обслуговування.

Ознаки та причини виникнення несправності зчеплення автомобіляСцепленіе не здатна працювати на всі 100% при занадто низькому рівні рідини. Фахівці рекомендують доливати гальмівну рідину в систему (для гальм і зчеплення застосовується однаковий вид рідини). Однак перед проведенням цієї операції варто переконатися, що згідно класифікації DOT рідина має позначення 4 або вище (точне значення написано в технічному паспорті автомобіля). Не варто використовувати стару рідину. Стикаючись з повітрям, вона починає вбирати вологу, тим самим погіршуючи свої експлуатаційні характеристики.

Запобігти передчасній несправність зчеплення можливо при дотриманні наступних правил:

Коли автомобіль знаходиться на схилі необхідно ставити його на ручне гальмо, а не утримувати за рахунок включеної передачі;
Не варто утримувати педаль зчеплення під час руху автомобіля;
Коли автомобіль стоїть на місці, не потрібно тримати педаль зчеплення при включеній передачі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.