вівторок, 30 серпня 2016 р.

Як вибрати обладнання для вантажних авто?

Кожен власник вантажного автомобіля рано чи пізно замислюється над тим, як правильно підібрати автосервіс вантажних машин.

Для того, щоб ваш автосервіс виявився в числі затребуваних потрібно переглянути деякі критерії, які необхідні власникам вантажних автомобілів. Розглянемо деякі з них.

Перш за все, Ваш автосервіс, де ви пропонуєте виконати ремонт або технічне обслуговування вашого вантажівки, повинен спеціалізуватися на ремонті саме вантажних автомобілів. Справа в тому, що останні є особливим видом транспорту, що вимагає наявності спеціального обладнання і кваліфікації фахівців.

Добре, якщо у Вашому автосервісі здійснюється весь спектр діагностичних, ремонтних і регулювальних робіт вантажних автомобілів по ДВС, КПП, ходової частини і трансмісії, рульової і гальмівній системі, гідравлічній системі, електриці і зчепленню. Крім того, автосервіс вантажних машин повинен виконувати і такі специфічні роботи, як виготовлення і нарощування бортів, зварювальні роботи різного ступеня складності і т.п.

Наступний критерій - ймовірність усунення всіх проблем, наявних у вантажному автомобілі. При здачі автовласником вантажного автомобіля в автосервіс, Ви повинні запропонувати заповнити лист технічного стану, де можна вказати всі існуючі проблеми, щоб при отриманні вантажного авто перевірити якість їх усунення. Головне, щоб після ремонту не залишилися неліквідованих проблем, тому що автовласник вирішить, що краще підібрати інший автосервіс, що пропонує ремонт вантажних автомобілів.

Необхідно також, щоб критерій якості проведених робіт залишалася на тому ж рівні і післяремонтного експлуатації якість проведених робіт залишалася на тому ж рівні. Цей критерій перевіряється лише в процесі післяремонтного експлуатації автомобіля. Природно, що якщо не проходить і двох тижнів після ремонту, як проблема проявляється знову, то в майбутньому користуватися послугами такого автосервісу власник вантажного автомобіля не захоче.

Для того, що б всі ці критерії виконувалися необхідно надійне обладнання.

Як же вибрати обладнання для вантажних автомобілів?

Для цього важливі критерії вибору, які і стануть основними. Як правило, при виборі важливі вартість, якість і надійність. Європейському обладнанню зазвичай віддають перевагу, хоча китайська, часом, не менше якісне, але має менший гарантійний термін.

Є два можливих варіанти вибору обладнання для вантажних авто:

1. Зробити вибір на користь недорогого техоборудования, термін служби якого складе близько одного-двох років. Після чого буде потрібно повна заміна. Можливо, це будуть прилади, що були у вжитку.

2. Придбати дорогі інструменти з гарантією якості. Але і в цьому разі не можна стверджувати, що вони прослужать достатній час. Все залежить від умов експлуатації та дбайливого ставлення, хоча висока вартість зазвичай передбачає ймовірність інтенсивної і тривалої роботи.

Якісне автоустаткування, необхідне для організації автосервісу, проводиться в різних країнах: Німеччині, Італії, США, Росії і т.д. Імпортний виробник випускає більш красиву з точки зору естетики апаратуру, чим не можуть похвалитися російські підприємства, зате вони не поступаються за якістю. А ось техніка для авторемонту з Тайваню та Китаю найбільше підходять для старту компанії через свою доступності та досить низької вартості.

Основні критерії вибору:

цінова категорія,
виробник;
умови і терміни поставки;
гарантійний термін;
сервісне обслуговування;
напрямок спільної діяльності;
площа приміщення;
штат фахівців;
приблизна навантаження автосервісу (кількість клієнтів);
перелік послуг, що надаються.
Не слід керуватися тільки назвою відомого бренду при виборі технічного обладнання. Опора повинна бути також на наявність сервісної мережі в найближчій місцевості, гарантії експлуатації та технологічності товару. Крім того, інструменти, верстати і автопідйомники повинні бути зручні і ергономічні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.