вівторок, 30 серпня 2016 р.

ТОРНАДОР для хімчистки - розповімо все!


Сучасну авто-хімчистку неможливо уявити без цілого арсеналу технічних засобів, які дозволяють прискорити роботу і підвищити якість чистки. Винахід американця Деніса Дена і його японських партнерів - апарат під назвою Торандор (Tornador) став новим словом в сфері пневмо-хімчистки автомобіля. Він допомагає прибрати забруднення навіть у тих місцях, де звичайний пороховсмоктувач просто безсилий.

Сьогодні крім торнадоров компанії Koch-Chemie GmbH, які відомі на російському ринку і продаються під торговою маркою Циклон (Cyclone), в магазинах професійного обладнання для автомийки можна зустріти масу всіляких варіантів цього апарату. Щоб допомогти покупцям розібратися, в чому ж різниця між існуючими модифікаціями торнадоров, і як вибрати оптимальний устрій в залежності від поставленої мети, ми підготували цю статтю. Сподіваємося, що в ній ви зможете знайти відповіді на більшість поширених запитань про торнадорах.

Питання, на які Ви знайдете відповіді в даній статті:
Як працює Торнадор (Циклон)?
Як правильно працювати з торнадором?
Який компресор підходить для торнадора?
Чим відрізняються моделі Z020 і Z010?
Чи є альтернатива торнадорам CYCLONE (Циклон) Z-010 і Z-020?
Що можна чистити за допомогою торнадора і які кошти використовувати?
Які умови гарантії на торнадор?
Які частини торнадора найчастіше потрібно міняти?
Як працює Торнадор (Циклон)?
Апарат для автохімчісткі торнадор працює за рахунок сильного потоку стисненого повітря, який під великим тиском надходить з компресора. Усередині воронки знаходиться тонкий шланг з мікрофорсунки, який за допомогою обертального механізму рухається на великих оборотах.



Коли ви підносите розтруб воронки до поверхні на відстань 1-2 см, потік повітря піднімає ворс і вибиває забруднення. Завдяки спіралеподібного завихрення повітря виникає «торнадо-ефект», в результаті чого частинки бруду і пилу осідають на внутрішній поверхні воронки. Очищуючий ефект збільшується за рахунок спеціального миючого засобу, який знаходиться в бачку. Завдяки високому ступеню розпилення, очищається поверхню після роботи залишається майже сухий.

Оскільки всі забруднення накопичуються в воронці, її необхідно періодично очищати. Для цього воронку опускають у відро з чистою водою і подають повітря на кілька секунд.

Після закінчення хімчистки апарат обов'язково розбирають і ретельно промивають всі деталі. Обертається механізм необхідно змащувати будь мастилом, яка є у вашому арсеналі.

Торнадор може працювати в декількох режимах. За допомогою реверсного крана можна включити:

подачу розчин для чищення і повітря для ретельного очищення поверхні.
подачу тільки повітря для чищення або просушування поверхні.


Деякі моделі торнадора мають можливість підключення до пилососа. При цьому забруднення не накопичуються на воронці, а відразу відправляються в бак пороховсмоктувач. Такий апарат найкраще підходить для очищення текстильного покриття на підлозі. Саме там зазвичай скупчується багато піску, який може розлітатися при чищенні простим торнадором.



Як правильно працювати з торнадором?
Торнадор - це універсальний пристрій. Його основне призначення - чистка поверхонь салону автомобіля: текстилю, шкіри, пластику. Також він з успіхом може використовуватися для чищення скла, гуми, важкодоступних місць кузова і навіть при митті двигуна.

Для ефективної роботи торнадора потрібно дотримуватися ряду простих правил:

тримайте воронку на відстані близько 2 см від поверхні, що очищається;
використовуйте тільки спеціальні засоби для чищення салону і дотримуйтесь рекомендовану концентрацію;
не перевищуйте рекомендований тиск повітря 8 бар, щоб не спровокувати прискорений знос деталей торнадора;
не забувайте промивати апарат в процесі і після хімчистки;
регулярно змащуйте деталі, щоб збільшити їх термін служби;
при роботі з торнадором рекомендується використовувати засоби захисту: окуляри, респіратор і рукавички.
Який компресор підходить для торнадора?
Для роботи торнадора потрібен великий обсяг повітря. Якщо потужність компресора і обсяг ресивера будуть недостатні, то апарат буде працювати з перебоями. Для безперебійної і комфортної роботи рекомендується використовувати компресор з наступними характеристиками:

Продуктивність компресора - не менше 250 л / хв;
Обсяг ресивера - не менше 100 літрів;
Тиск на виході - не менше 7-8 бар.
Чим відрізняються моделі Z020 і Z010?
Це питання найчастіше задають автовласники та керівники автомийок, які планують купити торнадор для чищення салонів автомобілів.

Порівнюючи фотографії двох моделей «Циклонів», особливо помітної різниці між ними ви, швидше за все, не знайдете. Тому давайте докладніше розглянемо і порівняємо характеристики торнадоров Z020 і Z010. Це допоможе вам зробити правильний вибір при покупці, відповідно до тих задач, які ви плануєте вирішувати з використанням торнадора.

Порівняння CYCLONE Z-020 і Z-010

Торнадор CYCLONE Z-020 Торнадор CYCLONE Z-010

металевий обертається механізм на підшипнику пластиковий рушійний механізм без підшипника
вбудований регулятор тиску повітря на ручці пневматичного пістолета для хімчистки відсутня регулятор тиску на ручці пістолета
термін служби до заміни деталей схильних до зносу - від 1 року і більше. термін служби до заміни деталей схильних до зносу - від 3 місяців (при інтенсивній експлуатації).
робочий тиск повітря: 4,5-6.3 бар Робочий тиск повітря: 6.2 бар
швидкість обертання рухомого механізму: 4200 об / хв. швидкість обертання рухомого механізму: 3600 об / хв;
витрата повітря: 100-270 л / хв витрата повітря: 120 л / хв
споживання миючого складу: 4,2 л / год споживання миючого складу: 3,6 л / год.
Отже, що ж ми отримуємо в результаті порівняння.

Модель Z-020 (на першому фото) має підвищену зносостійкість за рахунок того, що рушійний механізм виготовлений з металу і забезпечений підшипником. У той же час, Z-010 (на другому фото) обійдеться вам дешевше, так як його конструкція простіше і не має металевих деталей.


Регулятор тиску повітря дозволяє виконувати більш широкий спектр завдань, і якщо ви хочете щоб Z-010 був настільки ж багатофункціональним, доведеться витратитися на установку окремого регулятора тиску, вбудованого в магістраль.
CYCLONE Z-020 має підвищену зносостійкість, тому більше підходить тим Детейлер, які планують користуватися торнадором в інтенсивному режимі. Для чищення особистого автомобіля і у разі використання циклону в якості допоміжного інструменту, ви можете вибрати простішу модель - CYCLONE Z-010. Пам'ятайте, що швидкість зносу деталей торнадора залежить не тільки від частоти роботи пристрою, а й від якості догляду за ним.
Розглядаючи параметри робочого тиску, можна помітити, що модель Z-020 не так вимоглива до потужності компресора і буде досить ефективно працювати з менш продуктивними компресорами.
Висока швидкість обертання рушійного механізму у моделі Z-020 забезпечує більш ретельне вибивання забруднень і підвищує швидкість чистки, а можливість регулювати потужність потоку повітря дозволить очистити і делікатні текстильні поверхні, і гуму, і важкодоступні місця. Це актуально для професійної мийки і дозволяє підвищити якість обслуговування клієнта.
За обсягом витрати миючого складу, модель Z-010 виявляється більш економічною, що може бути важливо для приватних користувачів.
ВИСНОВОК:

Якщо ви плануєте користуватися торнадором професійно, в інтенсивному режимі, вам важлива широка функціональність апарату і висока зносостійкість, вам швидше підійде CYCLONE Z-020.

Якщо ж ви плануєте 2-3 рази на рік робити пневмохімчістку салону власного авто - придбайте CYCLONE Z-010, він прослужить вам досить довго без зайвих витрат.

Чи є альтернатива торнадорам CYCLONE (Циклон) Z-010 і Z-020?
Так, крім класичних Торнадоров - є й інші апарати, які є повними аналогами CYCLONE Z-020 і CYCLONE Z-010, або мають від них невеликі відмінності. Далі представлені пристрої, які найчастіше можна зустріти на вітчизняному ринку.

Аналоги і модифікації CYCLONE Z-020

CYCLONE AZ020K

Дана модель виробляється компанією Koch Chemie і є модифікованим аналогом Циклону Z-020. CYCLONE AZ020K має вкорочений воронку і збільшену швидкість обертання рухомого механізму - 8000 оборотів в хвилину (у Z-020 - 4200 об / хв). За рахунок цього пристрій легко справляється з сильними забрудненнями, швидше вибиває бруд, скорочуючи час хімчистки автомобіля. AZ020K - відмінний вибір для професійної автохімчісткі.



TORNADO С-20

Аналог моделі AZ020K від іншого виробника. Має меншу швидкість обертання рушійного механізму - 6000 об. / Хв., Підходить для сухого та вологого професійного чищення.

TORNADO С-20 TURBO

Аналог моделі AZ020K. Відрізняється від оригінальної моделі по дизайну, крім того, має більш коротку і широку воронку, за рахунок чого збільшується площа оброблюваної поверхні і скорочується час обробки салону. Швидкість обертання робочого механізму досягає 8000 об. / Хв., Тому пристрій відмінно підходить для глибокої професійної чистки.



TORNADOR Z-020

Повний аналог CYCLONE Z020, виготовлений в Німеччині. Має єдина відмінність від оригінального циклону - відсутній регулятор тиску на ручці пістолета.



Аналоги і модифікації CYCLONE Z-010

TORNADO С-10

Повний аналог апарату CYCLONE Z010 від іншого виробника. Має перевагу - внутрішня частина воронки виготовлена ​​зі сталі, за рахунок чого рушійний механізм і воронка будуть більш довговічні.

Торнадор EASYCLEAN 365

Є аналогом апарату Z010, але трохи відрізняється по дизайну. Воронка всередині сталева, що продовжує термін служби витратних деталей.



Торнадори, що підключаються до пороховсмоктувач

Моделі, про які ми розповімо далі, використовуються спільно з пилеводосом. За рахунок того, що забруднення відразу відправляються в бак пороховсмоктувач, збільшується швидкість роботи і підвищується якість чистки.

CYCLONE Z-014

CYCLONE Z-014 це новітня модифікація торнадора, виробництва компанії Koch Chemie, призначена для під'єднання до пороховсмоктувач. Край воронки цього торнадора забезпечений короткою жорсткою щіткою. Апарат легко впорається з екстремальними забрудненнями, швидко очистить килимки та покриття для підлоги.

Для роботи з CYCLONE Z-014 вам обов'язково знадобляться: пороховсмоктувач, компресор і ємність із засобом для хімчистки, розведеним в пропорції рекомендованої.

Циклон Z-014 приєднується замість шланга до пороховсмоктувач, перетворюючи його в продуктивний апарат для пневмохімчісткі. Апарат об'єднав в собі переваги двох способів очищення: вибивання і всмоктування, які в поєднанні зі спеціальними миючими засобами забезпечують більш ретельне видалення забруднень.

Пристрій має меншу потужність в порівнянні з класичними торнадорамі, але за рахунок використання всмоктуючої сили прекрасно справляється навіть з прибиранням трудноудаляємиє сухих забруднень (шерсть, пісок, дрібні тирсу і т.д.).

Tornador Tourbillion, TB-2014BS

Tornador Tourbillion - це професійний апарат для пневмохімчісткі з можливістю підключення до пороховсмоктувач. Відрізняється по дизайну від CYCLONE Z-014, але має аналогічний принцип роботи: в процесі хімчистки все забруднення всмоктуються в бак пороховсмоктувач.

Апарат може працювати і як класичний пневмопистолет-торнадор, і в поєднанні з пороховсмоктувач. Сопло, що підключається до пилососа, є знімним, в комплекті також є воронка для стандартної роботи.



Tornador Tourbillion вкрай необхідний при хімчистці екстремально забруднених поверхонь, статі та килимків.

Що можна чистити за допомогою торнадора, і які кошти використовувати
Звичайно, найпоширеніші поверхні для чищення - це текстиль, шкіра і пластик автосалону. Варто відзначити, що торнадор можна використовувати не тільки для хімчистки автомобіля. Він прекрасно впорається з чищенням меблів, перш за все, м'якою, килимів і ковроліну, взуття, різних аксесуарів.

Часто торнадор використовують для чищення колісних дисків, так як він здатний вибити бруд з найбільш важкодоступних куточків. Підійде він і для догляду за моторним відсіком. Оскільки торнадор не стикається з поверхнею, тонко і економічно розпорошує засіб для чищення, після обробки поверхня залишається лише злегка вологою.

Як розчин для чищення зазвичай використовують універсальні склади для очищення. Всі вони продаються в концентрованому вигляді і розводяться в пропорції 1:10 для видалення звичайних забруднень і до 1: 4 для дуже сильних забруднень. В середньому, для розведення 1 літра миючого складу вам знадобиться 10 літрів води.

Нижче ви побачите декілька універсальних складів, які добре зарекомендували себе при роботі з торнадором. Всі вони мають високу якість, безпечні, забезпечують швидке розчинення забруднень. Деякі переваги має засіб для чищення компанії Koch Chemie, бо нічого не залишає розлучень і його можна не змивати після хімчистки завдяки саморазлагаемой формулою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.