вівторок, 30 серпня 2016 р.

Антибликовой козирок. РЕАЛЬНО ДОПОМАГАЄ?


З'явилася реклама, де розповідають про антибліковий козирок проти засліплення. Він позиціонується як помічник для водія і захищає від яскравого сонця. Розберемося, що таке антиблик HD і чи реально допомагає автолюбителям.
ЩО ТАКЕ антивідблиском HD

Є багато назв даного пристрою: це антибліковий козирок проти засліплення, антиблик HD Visor, HD екран для водія. Він передбачає "водіння в високої чіткості" і захищає водія від яскравого сонця, відблисків на лобовому склі і від засліплення фарами зустрічних автомобілів.

Як встановлюється антиблик HD? Він кріпиться на штатний протисонячний козирок, так що з цим впорається кожен автолюбитель.

кріплення антиблікового екрану на штатний козирок
Давайте розбиратися і розглянемо пункт - "водіння в високої чіткості", що воно означає? Судячи з назви, позначення HD (англ. High definition) перекладається як високий дозвіл. Прилад складається з двох екранів: жовтого і коричневого кольору, які повинні працювати як світлофільтри і оберігати від сонця і фар. Але при чому тут абревіатура HD - неясно, адже чіткості картинки жоден з фільтрів не додає. Спишемо це на рекламний хід.

Розглянемо функцію захисту від відблисків, сонця і зустрічних фар. У даного приладу жовтий світлофільтр призначений для використання вночі, а коричневий - днем, в світлий час доби. А як насправді? Якщо говорити про захист від сонця, то обидва фільтра справляються з цим завданням слабо. Вночі жовтий фільтр не рятує від зустрічних фар, а коричневий робить практично невидимою решту дороги. Єдиний плюс - в дощ жовтий фільтр робить картинку більш контрастною, а значить краще до сприйняття.
ВРАЖЕННЯ ВІД HD ЕКРАНУ

Після його простий установки, можна використовувати жовтий або коричневий світлофільтр, або обидва відразу. Але враження від цього виробу не кращі - він виглядає в салоні автомобіля чужорідним елементом. Якщо це не лякає, то скажемо, що він екранує лише малу частину огляду. І коли переводиш погляд з дороги на даний пристрій, то виникає дискомфорт, особливо цей ефект помітний вночі. Чи можна до нього звикнути - напевно, можна, тільки немає в цьому необхідності.

встановлений HD екран в автомобілі
Набагато зручніше від сонця і зустрічних фар захищають спеціалізовані окуляри водія. Вони справляються з цими обов'язками набагато краще, і користуватися ними зручніше. І вони не будуть скрипіти від занадто кволого кріплення, як у антиблікового HD козирка.

Для деяких автолюбителів даний пристрій підійде і вони будуть раді покупці. Для себе вирішив, що антибліковий козирок HD Visor або "водіння в високої чіткості" не куплю. Кращим помічником проти яскравого сонця буде штатний непрозорий козирок. А вночі від даного пристрою толку мало, навіть якщо він не буде заважати.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.