вівторок, 30 серпня 2016 р.

Автомобільний запобіжник. Причини вигоряння.


В електрообладнанні автомобіля одним з найбільш легко замінних і простих елементів є плавкий запобіжник. Саме його перегорання стає причиною виходу з ладу електричної системи.

Всі автомобілі обов'язково оснащені плавкими запобіжниками. Їх основне завдання полягає в захисті ланцюга електрообладнання від замикання, що в свою чергу дозволяє запобігти загорянню проводки і відмови систем. У сучасних машинах запобіжники поміщають в спеціальні блоки, встановлені в декількох частинах автомобіля.

Це зроблено для того щоб не збирати запобіжники в одному місці, для економії проводів і спрощення загальної конструкції.

Важливо пам'ятати, що при правильній заміні запобіжників необхідно використовувати аналогічні номінали струмового навантаження. Новий пристрій має мати таку ж потужність. Установка запобіжника більшої потужності часто призводить до короткого замикання і вигоряння проводки.

Причинами вигоряння запобіжника можуть бути:

Автомобільний запобіжник. Причини вигоранія.Проізошел різкий скачок струму (перевантаження). Наприклад, в зимовий час при сильному морозі двірники примерзають до скла, і в момент включення склоочисника мотор відчуває струмовий навантаження намагаючись повернути двірники. Запобіжник переводить всю навантаження на себе, тим самим захищаючи електричний ланцюг.
Сталося коротке замикання в результаті пошкодження електричного вузла або проводки.
Наявність слабкого контакту між колодкою і запобіжником, а також установка пристрою занадто великої потужності призводить до оплавлення колодки і перегорання самого запобіжника. З цим дефектом часто можна зіткнутися при купівлі китайського запобіжника. Вони не горять, а плавляться, тим самим викликаючи оплавлення пластика блоку запобіжників і вигоряння контактів. Це дуже серйозний дефект, оскільки через нього приходить в непридатність весь блок запобіжників, який є дуже дорогим елементом.
При згорянні запобіжника необхідно знайти пошкоджену ділянку і усунути неполадку. Варто також перевірити контакти на запобіжнику й колодці. Якщо після заміни запобіжник знову згорів, доводиться заново починати пошук несправності.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.