вівторок, 30 серпня 2016 р.

ЧОМУ АВТОКОНДИЦІОНЕРИ ПОГАНО ПРАЦЮЄ?


Якщо виконати заправку кондиціонера неправильно, то він може передчасно зноситися або зламатися. Щоб уникнути цього, дамо поради по заправці автомобільних кондиціонерів і розповімо чому він погано працює.
ЧОМУ АВТО кондиціонера ПОГАНО ПРАЦЮЄ?

Якщо авто кондиціонер погано працює, то в ньому замість фреону знаходяться пари води і повітря (як працює авто кондиціонер). Особливо небезпечно перебування в ньому води. У тому випадку, якщо протягом зими їздили на машині без радіатора кондиціонера, в його системі могло утворитися значна кількість води. Іноді в шлангах кондиціонера накопичується до половини склянки рідини! Крім того, від води і містяться в ній реагентів утворюється корозія.

Наявність повітря в АВТОКОНДИЦІОНЕРИ також небажано. Небезпека пов'язана з тим, що повітря на 70 відсотків складається з азоту, який володіє відмінними від фреону фізичними властивостями. Через це значно збільшується навантаження на компресор. Рекомендується взимку хоча б зрідка (не рідше одного разу на місяць) вмикати кондиціонер. Це робиться, щоб не накопичувалася вода і повітря і система залишалася працездатною, навіть коли їй не користуються.

В результаті скупчування води в системі вентиляції з'являються неприємні запахи. Усуваються засобом за типом "очищення кондиціонера". Можна зробити своїми руками, так як нічого складного немає. Варто враховувати, що даний засіб коштує не менше 1000 рублів, а дана операція в авто сервісі буде як мінімум в 2 рази дорожче.


Очищувач системи вентиляції
Призначено для очищення, дезінфекції та боротьби з запахами з систем вентиляції та кондиціонування повітря в автомобілях, а також для профілактики бактеріальних інфекцій. Засіб придатне для самостійного використання і не вимагає спеціальних навичок або інструментів.
ЯК ВІДБУВАЄТЬСЯ ЗАПРАВКА АВТО кондиціонера?

Для видалення з кондиціонера повітря і води, до системи перед заправкою приєднується вакуумний насос. У деяких випадках, наприклад, під час дозаправки кондиціонера, проводити вакуумирование системи не обов'язково.

Наступна дія - закачування необхідної кількості газу. Відміряється потрібну кількість фреону шляхом застосування електронних ваг, що зважують містить газ балон, або за допомогою мірної колби. Вважається, що колбу застосовувати зручніше. Рідкий фреон надходить в колбу з балона. За кількістю газу стежать за градуйованою в грамах мірної шкалою. Після, як фреон відміряно, відкривають крани, для доставки газу в систему кондиціонера.

заправка кондиціонера авто
Якщо кондиціонер буде заправлений не до кінця, то виникне масляне голодування компресора. До того ж, погано заправлена ​​система виробляє недостатню кількість холоду. Якщо кондиціонер заправлений занадто сильно - в ньому утворюється підвищений тиск, що так само призводить до його погану роботу і поломки системи.

Іноді неполадки проявляються тільки після того, як автокондиціонери повністю заправлені. Найчастіше це відбувається при тривалій їзді з порожнім кондиціонером. У цьому випадку в кондиціонері накопичується вода, викликаючи появу іржі. Іноді це можна виправити за допомогою доливання масла і роботі компресора на підвищених обертах. Однак, цей спосіб спрацьовує не у всіх випадках.

І наостанок, з'явилися фірми по виїзний заправці авто кондиціонерів - приїдуть в будь-яке місце і заправлять машину. Вартість такої послуги в містах складає від 1500 рублів для легкових автомобілів і 2000 для позашляховиків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.